Prins

Prins Grain Free ADULT PRO ENERGY

Prins
Тегло
5000 лв.
В цената има включен данък на стойност 833 лв..
Изпрати запитване
Добави в любими

Препоръчва се за активни кучета от всички породи на възраст до 8 години. Подходяща и за женски кучета по време на бременността и кърменето.

СЪСТАВ: дехидратирано месо от домашни птици, картофено нишесте, грах, животински мазнини (говежда мазнина), тапиока, цикория, протеинов хидролизат, малтодекстрин, хемоглобин, растителни влакна, масло от сьомга (0.5%), дрожди, минерали (калиев хлорид), слънчогледово масло, лецитин, фруктоолигозахариди (FOS) (400 mg). АНАЛИТИЧЕН СЪСТАВ: Влага 9.0%, Суров протеин 25.0%, Сурови мазнини 17.0% , Сурова пепел 7,0%, Сурови влакна 2,5%, Калций 1,2%, Фосфор 0,8% , Калий 0.6%, Магнезий 0.1% , Натрий 0.4%. ДОБАВКИ в 1 KG: Витамини, провитамини и други съставки имащи подобен ефект: Витамин А (ретинол ацетат) 15.000 IU, витамин D (холекалциферол) 1500 IU, витамин Е (α-токоферол ацетат) 100 mg, L-карнитин 500 mg. Съединения на микроелементи: желязо (железен сулфат монохидрат) 50mg, йод (калиев йодид ) 1 mg, мед (меден сулфат пентахидрат) 10mg, манган (манганов оксид) 35 mg, цинк (цинков сулфат монохидрат) 100 mg, селен (натриев селенит) 0.3mg. Съдържа естествени антиоксиданти (наситен с токоферол екстракт) и консерванти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ХРАНА ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ PRINS

Основни принципи  и предимства . Какво ни прави различни?

 • Храните за домашни любимци Prins са с доказано качество и грижа за животните.
 • Качество, опит и гордост доказани в търговската марка на холандкия семеен бизнес през повече от 50 години
 • Грижата означава,повече от, просто добра храна. Ние предлагаме лични съвети за здравето на вашите домашните любимци и отглеждането им.Грижата за тях е и уважение към околната среда.Това е не само добра храна, но и много други важни неща.
 • Разнообразна гама от продукти, които отговарят на различните нужди на всяко куче или котка
 • Prins мисли за нуждите на своите клиенти
 • 100% естествени съставки
 • 100% без изпитване върху животни
 • Произведено в Холандия
 • Премиум съставки, сертифицирани редовни доставчици, собствена лаборатория и интелигентен,иновативен метод на опаковане гарантиращ най-високо качество
 • Съответства на стандартите за качество на GMP + и HACCP
 • Достъпни храни за домашни любимци
 • Тъй като храната е важна част от благополучието на вашия домашен любимец, група от специалисти е на разположение,ежедневно, за да отговори на вашите въпроси.
 • Prins е убеден в качеството на своите продукти. Въпреки това: продуктът трябва да е точно

за вашето куче или котка, втази връзка Prins предлага гаранция за връщане на парите при всичките си продукти

 • Бъдете информирани с Prins Lifestyle, 24 часов онлайн канал и обучения . Професионални продукти и съвети за всеки етап от живота на един домашен любимец
 • Всичко се случва под един покрив: От производството, лабораторните тестове, качество и контрол, маркетингово разработване на нови продукти, обучителен и образователен център,

продажби, консултантски център, фото и филмово студио!

 

Храни за кучета Prins: пресовани или екструдирани

Нашата линия ProCare обикновено включва двата стила на храна за домашни любимци: екструдирани хранителни продукти и пресовани хранителни продукти. Както може да се види в презентациите, заедно с обикновенните храни ние предлагаме терапевтични и диетични продукти за хранене (напр. при затлъстяване, лошо храносмилане и проблеми с храносмилателната система,кожни ,бъбречни и чернодробни проблеми.

И двата типа продукти имат много сходни съставки, както и различни варианти подходящи за всяко куче. И двете продуктови линии са проиаведени по почти идентични рецепти.

Пресовите храни се приготвят при по-ниски температури, като процесът на пресоване се извършва при температура от 75 градуса. Докато екструдирането се осъществява при температури над 100 градуса. За да може едно куче да преработи в храносмилателния си канал, богати на въглехидрати съставки, като например царевица, ориз или картофи, тези съставки трябва да бъдат предварително сварени най-малко на температура от 90 ° С. Когато се подготвят по този начин, кучето ще се възползва от предоставените му въглехидрати. Регламенти изискват всички съставки да бъдат предварително обработени до температура не по-ниска от 90 градуса, и това се отнася както за пресованите, така и за екструдираните хтрани. Естествено, нашите пресовани храни отговарят на това. При производството на пресована храна (за разлика от екструдирането), второто нагряване се извършва при много по-ниска температура. По този начин можем по-добре да запазим качеството на съставките,

Както и протеините. Пресованата храна е  високо концентриран продукт, поради което обемът на храната е по-малка, отколкото при екструдираната храна. Това намалява стомашното натоварване и стимулира оптимална абсорбция на хранителните вещества, съдържащи се в храната. Специално за активните кучета, пресовите храни се препоръчват като здравословна храна.

Пресованите храни на Prins са приготвени чрез водна пара. Налягането с пара е по-меко, при по-ниска температура, която е щедяща за съставките. Този метод произвежда добре изглеждащи, твърди гранули с минимален натиск върху съставките. Нещо повече, процесът на пресоване на храни, който се използва в Prins, ни дава възможност да произвеждаме гранули с високо енергийно съдържание (високо съдържание на мазнини).

 

Продуктите на Prins  са изработени от премиум съставки и съдържат:

 • Само висококачествено птиче месо (агнешко или патешко месо в хипоалергеннитe продукти). Ние не използваме никое от по-евтините смесени животински брашна, месокостни брашна от говеда или свине
 • Цикория, като важен източник на фибри, за стимулиране на здравата чревна флора

(предпоставка за здрави / твърди изпражнения).

 • Устойчивото шотландско масло от сьомга дава по-високо съдържание на омега-3 в сравнение с другите рибни продукти или растителни масла. Омега-3 е важен енергиен източник.
 • Маслото от сьомга, слънчогледовото олио, пилешката или телешката мазнина са важни източници на енергия съдържащи есенциални мастни киселини.
 • Естествени антиоксиданти, като розмарин, и естествени консерванти като ябълчена киселина, защитават хранителните качества в храната. Това предотвратява ранното разграждане на

витамини и есенциални киселини след производствения процес.

 • Изключително качествени източници на животински протеини, като например Северноевропейско птиче и Новозеландско агнешко месо , са силно смилаеми, богати на протеини и аминокиселини, и са с ниско съдържание на пепел. Всички те са важни фактори за поддържането на оптималния състав на клетките в организма.
 • Птичето месо и другите меса под формата на сушена, дехидратирана маса са концентрирани хранителни продукти в комбинация. Използването на концентрирани източници на храна не води до по-ниско качество.

 

Обобщено:

 • Продуктите за домашни любимци съдържат влага, протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали. Те винаги се комбинират до общо 100%. Сухата храна съдържа до 10% влага, докато продуктът от прясно месо съдържа 60% влага.
 • Опаковката винаги показва състава на храната преди производствения процес.

В зависимост от производствения процес действителният състав на продукта ще варира. Крайният състав и качеството на съставките не могат да бъдат извлечени от данните върху опаковката.

 • Добавянето на 40% прясно месо (несушено месо) към производствения процес води до 16%

добавени хранителни вещества; Практически еквивалент на добавяне на 17% дехидратирано месо към производствен процес.

 • Страничните животински продукти са категоризирани в 3 класа. Prins използва само продукти от клас 3,които са премиум клас.

За да защити качеството и хранителната стойност на продуктите си, Prins използва само природни антиоксиданти (смес от токоферол) и естествени консерванти (смес от природни киселини). Производство на храни за домашни любимци, които да запазят качествата си за по-дълъг срок ( срок на годност), изискват специфичен технологичен процес. Окисляването се причинява от контакт с кислорода във въздуха и е една от най-често срещаните химични реакции, които оказват влияние върху качеството на храната за домашни любимци.

Естествените антиоксиданти предпазват мазнините от окисляване. Терминът "естествена храна" се използва, защото всички наши храни за домашни любимци са свободни от изкуствени миризми, цветове, оцветяващи агенти, антиоксиданти и консерванти. В резултат на това храната запазва своя естествен състав. Всички антиоксиданти и използваните консерванти са естествени хранителни продукти и осигуряват един безопасен и естествен хранителен продукт.

За да се защити хранителната стойност на продукта, всички наши храни за домашни любимци са опаковани в среда с ниско съдържание на кислород.

Качеството на храната за домашни любимци може да бъде неблагоприятно повлияно от фактори като температура, кислород и въздух. Опаковането на храни в ниско-кислородна среда спомага за запазването на вкуса, качеството и хранителна стойност на всички продукти Prins.

 

Допълнителна информация

100%  Натурални

храните за домашни любимци Prins  са 100% натурални храни. Терминът "натурален" се използва, защото нашите храни са без синтетични миризми, цветове, аромати и консерванти. С други думи, естественото съдържание на храните не е нарушено. Използваните антиоксиданти и консерванти са естествени съставки  и гарантират един безопасен и естествен хранителен продукт. Терминът "натурален" не предполага използването на органични съставки, практика, регулирана от Skal, която е отделна сертификация. Животински съставки като месо от домашни птици,са получени от ферми със свободно отглеждане на животните. Освен това, всички наши продукти се произвеждат без никаква форма на тестване върху животните.

 

Още за естествените антиоксиданти и консерванти:

За да се защити качеството и хранителната стойност на нашите храни за домашни любимци, ние използваме естествени антиоксиданти и природни консерванти в сухите храни. Тези естествени антиоксиданти са смес от токофероли, розмарин и витамин Е. Естественият консервант е смес от природни киселини, лимонена киселина, млечна киселина и ябълчна киселина.

Производството на храни за домашни любимци, които да запазят своите качества за по-дълъг срок (при храните Prins,  срокът на годност е 18 месеца), изисква специфичен технически процес. Окислението се причинява от контакт с кислорода във въздуха и е една от най-често срещаните химични реакции, които засягат качеството на храна за домашни любимци. Окисляването може да навреди на качеството на храна за домашни любимци по няколко начина:

 

 • Понижено съдържание на витамин А и Е
 • Деградация на есенциални мастни киселини
 • Понижена смилаемост на храната
 • Влошена миризма и влошаване на вкуса

Естествените антиоксиданти защитават мазнините от окисляване.

 

Философията на Prins: това, което е в храната, е от голямо значение!

Храната на кучето се състои от балансиран микс от хранителни вещества, включително протеини, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали и влага. Всяко хранително вещество допринася за поддържането на добро здравословно състояние на животните. Съставките, използвани в нашите храни, са получени от квалифицирани, сертифицирани доставчици. За да гарантираме най-доброто качество, винаги работим с избрани и одобрени доставчици. Всички наши доставчици се проверяват периодично от съответните органи.Освен това, ние извършваме наши собствени изследвания и годишни одити, за да се гарантира, че всички съставки отговарят на нашите стандарти.

 

Добавена стойност при храните Prins ProCare:

- висококачествено птиче месо с високо съдържание на протеин и ниско съдържание на пепел, добър аминокиселинен профил, отлична смилаемост и положителен ефект върху           добрия вкус на крайния продукт

- Добър баланс между омега-3 и омега-6 мастни киселини, телешки мазнини, пилешки мазнини, слънчогледово масло и масло от сьомга

- Допълнителни диетични фибри, пулпа от цикория и FOS

- Естествена защита

- Пресованата храна е силно концентриран продукт. 10 кг пресована храна е равностойна на

 15 кг екструдирана храна. Следователно , студено пресованата храна се дава в по-малки количества, намалявайки стомашното натоварване, което е от голяма полза за по-големи  и активни породи. Пресованата гранула се разпада бавно в стомаха, под въздействието на храносмилателните сокове, което позволява по-дълъг и лесен достъп до хранителните вещества, които съдържа тази гранула. Това подпомага разграждането и усвояването на

хранителните вещества в останалата част от чревния тракт.

 

Протеини:

Протеините са важни, тъй като доставят есенциални аминокиселини, които са необходими за изграждането на телесните клетки. При съставянето на храна за домашни любимци, общото съдържание на протеини е определящият фактор за процента на животински протеин, използван в продукта. Този процес се ръководи от нуждите на животното за което се произвежда, от гледна точка на протеини и аминокиселини. Лизинът, например, играе важна роля в растежа и при освобождаване на енергия в организма. Тирозинът и фенилалалинът са

важни за здравословния блясък на козината на животното. За стимулиране на здрава кожа и козина производството на нашите храни се извършва само с висококачествени протеини, които осигуряват всички важни аминокиселини, от които се нуждае кучето или котката.

Нашите кучешки храни се приготвят с птиче месо (от пиле или пуйка) като източник на животни

протеин. За нашите хипоалергенни продукти използваме само агнешко или патешко месо. Качеството на птичето месо (означено като хидратирано месо от птици) се крие в неговата отлична смилаемост, високо съдържание на протеини, богат профил на аминокиселини и ниско съдържание на пепел.Дехидратираното месо от птици, използвано от Prins, е

висококачествен продукт,произведен  в Северна Европа (Германия). Ние не използваме

говеждо или свинско месо-костно брашно.

Агнешкото месо в храните за домашни любимци Prins Lamb и Rice е първокласен продукт от Нова Зеландия, с високо съдържание на протеини и отлична смилаемост. Това новозеландско агнешко месо е с определено качество за износ, което не се отнася за всички страни. Например, агнешко брашно от Великобритания не е безусловно одобрен продукт за износ, поради риска от болестта „луда крава“.

 

Съдържание на месо:

Месото съдържа разнообразни хранителни вещества, като протеини, мазнини и други хранителни елементи. Ако месото съдържа висок процент на влага, храната ще се състои до голяма степен от вода. Някои производители използват пилешко месо като пресен продукт при приготвянето на техните храни, което обаче има 60% -70% съдържание на влага. Няма важни хранителни вещества като протеини, които да се съдържат във влагата,а и най-вече тя се изпарява в процеса на производство и сушене на  сухата храна за домашни любимци.

Пример в цифри:

 • 1 килограм дехидратирано месо съдържа 950 грама висококачествени хранителни вещества; 1 кг неизсушено месо, доставя само 300 до 400 грама хранителни вещества.
 • Добавянето на 40% прясно месо (неизсушено ) към производствения процес е приблизително

еквивалентно на 16% от хранителните вещества. Същият процент се получава при добавяне на 17% сушено, дехидратирано месо.

 • Тоест, 17 кг сухо месо съдържа същото количество хранителни вещества, като 40 кг

прясно месо.

 

Процентът на добавеното прясно месо, както е показано на опаковката, не е същият с този процент, който се получава и остава в опакования краен продукт, след праработката. Процентът, показан на опаковката, е различен от съдържащия се в крайният продукт. Не е възможно опаковката да покаже точното качество на използваните съставки. При подготовката на кучешка храна е важно да погледнете общия  анализ на продукта. Пълноценната и здравословна храна осигурява балансирано хранене, съобразено с ежедневните хранителни изисквания на кучето. Храните за домашни любимци на Prins са балансирани, за да гарантират

всяко важно хранително вещество, от което се нуждае вешият любимец. Ние използваме само първокласно качество за оссновните съставки, и ние работим изключително и само със сертифицирани доставчици. По този начин можем да гарантираме за качеството и хранителната стойност на нашите продукти.Доброто състояние  на вашия домашен любимец и

изключителното качество на нашите храни, са наш приоритет.

 

Мазнини:

Мазнините са основният източник на енергия и също така осигуряват есенциални мастни киселини. Нашите продукти се произвеждат със следните мазнини: сьомга, слънчогледово олио, пилешка мазнина или телешка мазнина. Различните групи мазнини са балансирани така,че да постигнат най-добрия състав на мастни киселини. Съотношението омега-3: омега-6 е от съществено значение.

 

Масло от сьомга:

Маслото от сьомга съдържа по-висок процент омега-3 мастни киселини (EPD и DHA), в  сравнение с рибеното масло или растителните масла. За да имаме постоянно високо качество ние използваме шотландско сьомгово масло. Шотландското масло от сьомга е изключително богато на омега-3 мастни киселини, а нивото на омега-3 в маслото остава постоянно през годината. Като устойчив производител ние използваме само продукти произведени от ферми за сьомга, тъй като това допринася за намаляване на натиска върху естествените рибни популации. Маслата са податливи на окисляване поради свободните мастни киселини, които съдържат, и производството трябва да се адаптира, за да се предотврати това. За да се гарантира качеството Сьомгата се преработва в сьомгово масло на място.

 

Въглехидрати:

Важната роля на въглехидратите -както на протеините и мазнините , е да осигурят

енергия. При храните за кучета, основните източници на въглехидрати са зърнените съставки (например царевица, пшеница ,ориз) и зеленчуци (например картофи, грах). Царевицата и пшеницата са основният източник на зърнени съставки в Prins  ProCare. Нашите хипоалергенни и диетични храни, ProCare Lamb & Rice, са без пшенично брашно, без глутен, а с ориз и царевица като източник на зърнени съставки.

Зърнените съставки и зеленчуците, трябва да бъдат предварително преработени, за да може кучето да ги усвоява и абсорбира правилно. Въглехидратите се състоят, наред с други неща,и от захари (енергиен източник), нишестета и фибри. Фибрите във въглехидратите са важен елемент за кучешката диета. Фибрите са от съществено значение не само за храносмилането и за стимулиращия ефект върху перисталтиката на червата, но и защото допринасят за поддържането на здравословната чревна флора. Количеството и баланса на тези различни фибри трябва да бъдат внимателно измерени. Ако няма достатъчно фибри,това може да причини меки изпражнения или забавяне на функционирането на храносмилателната система, докато пък прекалено многото влакнини ще увеличат обема на изпражненията. Всички продукти съдържат цикория, като източник на влакнини. Цикорията е богата на инулин, хранителни  фибри, която допринасят за здрава чревна флора. В допълнение, всички наши продукти са допълнени с FOS, като инулин, които са важен източник на фибри. Диетичните влакнини като инулин и FOS са така наречените пребиотици. Пребиотиците не са същите като пробиотиците. Пребиотиците са несмилаеми, които стимулират чревната флора и по този начин подпомагат здравето на животното.Пробиотиците са живи микроорганизми, които допринасят за балансирана чревна флора. Пребиотиците са източник на храна за пробиотици.

 

Зърнени съставки:

За съжаление има много погрешни схващания относно използването на зърнените храни в храната за кучета. Често се чува, че "те са само пълнител" или "кучетата не могат да смилат зърното". Това не е така. Ако въглехидратите са предварително преработени и сварени, кучето ще може да ги абсорбира. Освен това, източник на въглехидратите (зърна или зеленчуци) са от съществено значение за постигането на балансирана, суха храна за кучета.

Отделно от гореспоменатите хранителни вещества, балансираната и пълноценна храна ще съдържа минерали, витамини и влага. Минералите и витамините са важни за здравословното отглеждане, наред с другите неща. Накрая храната съдържа и влага. Сухата храна съдържа около 8% до 10% влага.Месото , като прясно месо съдържа приблизително 60% влага и консервираните храни се състоят от 80% влага. Всички комбинирани хранителни вещества (влага, протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали) съставляват 100%. При подготовката на рецептата за кучешка храна се полагат всички грижи, за да се гарантира присъствието на всички тези хранителни вещества и да бъдат оптимално балансирани.

 

Други съставки:

Всички храни за кучета съдържат мая ( дрожди). Маята е източник на витамин В и поддържа здравословна среда в чревния тракт, което на свой ред има положителен ефект върху храносмилането на животното.Когато една храна за кучета се екструдира, това означава, че сместа от съставки се нагрява до температура над 100 ° С (приблизително 130 ° С). Зърнените съставки, в по голяма степен се препичат по време на процеса. Пара и влага се добавят към сместа, под налягане. Веднага след като сместа напусне екструдера, налягането се освобождава и това оформя и гранулата( подобно на пуканка,чува се „пуф“), давайки и

тази хрупкава структура. Хрупкавата структура на храната е това, което създава твърда и здрава

гранула

При студено пресованата храна (например линия Prins ProCare) се следва различен процес, за да се направи храната като гранула. Когато сместа от съставки се компресира, тя се получава при много по-ниска температурна стойност (приблизително 75 ° C). Важно е зърнените съставки да бъдат предварително сварени преди натискане, за да се гарантира, че кучето ще може да смила и абсорбира съдържащите се в него въглехидрати. А студено пресованата храна е произведена при много по-ниска температура, затова тя не е изпечена или"с формата на пуканка" като при екструдираните гранули. За да се придаде достатъчна цялост и твърдост на пресовата храна ,към гранулите добавяме малко количество малтодекстрин към рецептата.

 

Захари като съставка в линията ProCare

На нашите опаковки ProCare се споменават "Захари" към съставките. Посочени на опаковката под "Състав" ще намерите списък на съставките / основните съставки, които се съдържат в храната. Производителят има право да показва тази информация или като използва категории и групи, или чрез пълен списък на състава на продукта. Въпреки това, на производителят не е

позволено да се смесват тези два формата; Можете или да напишете всичко напълно, или да ги изброите като групи (категории).

В нашите пресовани храни ProCare използваме малтодекстрин. Малтодекстринът принадлежи към групата на "Захарите". Тъй като ние изброяваме съставките, използвани в нашите продукти в категории, можем само да използваме предварително определени имена на групи като "масла и мазнини" и "зърнени храни".

Малтодекстринът въвежда две свойства в храната; Той придава цялост и твърдост на храната

Като гранула и снабдявя животното с бързо наличен енергиен източник (декстрин). Важно е да знаете, че добавянето на малтодекстрин няма отрицателен ефект върху зъбите, тъй като

понякога се чува и това. Ефектът на захарта върху зъбите на кучето не е същият, както при хората. Слюнката на кучето има по-висока киселинност (ниво на рН). Това прави зъбите на кучето по-малко уязвими от тези на хората към подкиселяване, което е причина за деминерализация на зъбния емайл.

Economic, Premium и Super Premium сегмент

Качеството на кучешка храна може да бъде определено чрез квалификационна система като Basic(Economic),Premium и Super Premium. Тази форма на квалифицираща норма не се регулира от закона.Тя отразява възприятията на потребителите за това какво означават тези категории. Prins е изпробвал своите продукти по тези критерии въз основа на потребителско проучване в САЩ, което ни постави в серията Premium и Super Premium. Качеството на храната за кучета се определя, първо, от съставките. Нашите продукти съдържат само висококачествени съставки, получени от сертифицирани доставчици. Ние сме GMP + сертифицирани и се придържаме към система за контрол на качеството, която гарантира здравословна и безопасна продукция на цялата ни кучешка и котешка храна. Всички съставки и самите продукти, се подлагат на строги тестове и изследвания преди приемането, по време на производството и като готови продукти.